Императорски пингвин

Императорският пингвин е най-известният от 17-те вида пингвини в света, а освен това е и най-големият, с тегло до 90 килограма. Това изключително тегло е от съществено значение, тъй като тези членове на семейство птици Spheniscidae не са в състояние да се хранят до два месеца, докато инкубират своето едно яйце; Вместо това те живеят извън запасите си от мазнини. Този информационен лист може да ви помогне да научите още повече за тези завладяващи птици, включително как да ги оцените по-добре и дори да ги видите в природата.

Бързи факти

  • Научно наименование : Aptenodytes forsteri
  • Общо име: Императорски пингвин
  • Продължителност на живота : 20-25 години
  • Размер : 44-48 инча
  • Тегло : 65-90 паунда
  • Размах на крилата : 30-35 инча
  • Състояние на запазване : Близо застрашен

Идентификация на императорски пингвин

Тялото във формата на варел, изправената му изправена поза и пиелото, подобно на смокинг оперение, веднага помагат да се идентифицират пингвини, но птиците трябва да погледнат малко по-отблизо, за да бъдат сигурни, че виждат императорски пингвин. Половете са подобни с черна или сребриста глава, гръб и крила, които може да са по-тъмни в рамото и по ръба на тъмното оперение. Гърдите и коремът са бели и могат да показват жълто измиване под брадичката. Има смесена жълто-бяла лепенка за уши, която е по-тъмна в горната част, а птиците имат тъмни сиво-черни стъпала. Тъмната сметка е тясна и заострена, с бледо прасковено-розово усмивка. Мъжките обикновено са по-тежки от женските, въпреки че между половете има припокриване на размера и тежката женска може да бъде по-голяма от лека мъжка.

Малките първоначално са покрити с пухкаво, светлосиво надолу с бяло лице и черна глава, но докато растат надолу, става кално кафяво, докато не се хвърли, докато се разтопят в оперение за възрастни. Докато се разтопят, те ще имат много лепкава, остър вид.

Звукът е от решаващо значение за императорските пингвини да се идентифицират помежду си, както пилета, така и възрастни, и те имат най-широките вариации на обаждане от всеки вид пингвини. Типичните обаждания включват разгорещени „краааални“ звуци, свирки и приливи.

Императорски пингвин срещу крал пингвин

Императорският пингвин и царският пингвин изглеждат забележително сходни, но има ключови разлики, които отличават всеки вид. Кралските пингвини са по-цветни, със смела оранжева лепенка за уши и по-тъмна лепенка на ухилите от императорските пингвини. Кралските пингвини също имат повече оранжево в горната част на гърдите, а ухилният им пластир е по-тъмен и много по-оранжев от прасковен цвят. Императорските пингвини са забележимо по-големи от кралските си братовчеди и обхватът им е ограничен до Антарктида, докато кралските пингвини се простират на север.

Хабитат и разпространение на императорски пингвин

Императорските пингвини могат да бъдат открити по крайбрежието на Антарктида на ледени рафтове, както и в морето, където прекарват доста време в лов. Гнездовите колонии обикновено се намират в близост до айсберг и скални отклонения, които осигуряват убежище от антарктически ветрове, но не е необичайно тези пингвини да бъдат открити на открито на леда на Антарктида.

Миграционен модел

Тези пингвини имат краткосрочна миграция между гнездящите колонии и морето за хранене, но те остават целогодишно в Антарктида, като издържат на студени температури от -80 градуса по Фаренхайт (-62 градуса по Целзий).

Поведение

Императорските пингвини са много социални птици и образуват колонии, които рутинно включват хиляди птици. По време на суровите зими птиците ще се сгушват заедно за топлина, често измествайки позиции, така че различни птици да са на по-студения ръб на свитата в различно време. Те могат също така да променят стойката си, за да се свият и да запазят по-добре топлината на тялото.

Тези птици са пъргави, мощни плувци и могат да се гмуркат до 1600 фута под повърхността, където могат да останат потопени до 20 минути. Тяхната скорост на плуване може да бъде толкова девет мили в час. На сушата те често използват катерене с шейни, за да се плъзгат по-бързо по леда, като използват своите плавници и крачета, за да им помогнат да ги задвижат. Това им позволява да се движат по-бързо, отколкото кратките им, упорити крака могат да ходят.

Както всички пингвини, императорските пингвини са без полет.

Диета и хранене

Императорските пингвини са коварни и ядат предимно риба, заедно с по-малки количества крил, калмари и ракообразни. Антарктическата сребърна рибка е любима храна, но те ще вземат всяка риба, която успешно могат да ловуват. Те се хранят само във водата, докато плуват, и зигзаг, за да гонят плячка. Докато възрастните ще регенерират частично усвоена риба, за да хранят пилетата си, много млади пилета пилета от император се хранят с растително мляко.

Научете как, какво и кога ядат пингвините

Разполагане

Това са моногамни птици, които не изграждат никакъв вид гнездо. Вместо това родителите от мъжки пол ще инкубират яйцето си, като го държат на краката си и го покриват с торбичка за разплод в продължение на 62-67 дни, без да се хранят сами, докато женските мигрират към морето, за да ловуват.

Императорският пингвин е един от само два вида пингвини, които инкубират яйца по време на антарктическите зими, другият е пингвинът Адели. Яйцата се слагат през май.

Яйца и млади

Императорските пингвини произвеждат само едно единствено бледо, обикновено бяло яйце. След излюпването на пиленцата и женските се връщат от пътуването си за хранене, и двамата родители работят, за да отменят излюпването, като редуват периоди на лов и родителски грижи. Докато пилета остаряват, те могат да бъдат оставени в общинско стадо млади императорски пингвини с няколко възрастни настойници, докато двамата родители напускат да ловуват. Младите императорски пингвини няма да търсят приятели и да започнат да се размножават, докато не навършат 4-6 години.

Опазване на императорски пингвин

Видът е много чувствителен към климатичните промени, които засягат местообитанието им в Антарктида, което може да промени структурата на леда, на който разчитат за гнездене. Промените в температурата на водата и теченията също могат драматично да повлияят на наличието на подходяща плячка или на това колко далеч птиците трябва да вървят и да плуват, за да намерят храна. Императорските пингвини също страдат от хищничество от бисери и скуи, които ще ядат яйца и пилета, както и леопардови тюлени и орките, които убиват възрастни пингвини. Други заплахи за тези пингвини включват нефтени разливи, свръхолов и безотговорен туризъм в тяхното местообитание. Строгите програми за опазване за защита на целостта на антарктическото местообитание са от съществено значение за поддържане на императорските пингвини.

Съвети за задните дворове

Това очевидно не са птици в задния двор, но те са често срещани в зоологическите градини и аквариумите по целия свят. Птиците, които искат повече личен опит с императорските пингвини, могат да ги посетят в плен, а много удобни за пингвини съоръжения предлагат обиколки зад кулисите или възможности за среща и поздрави за по-тясно взаимодействие.

Как да намерите тази птица

Възможно е птичарите да планират пътуване, за да видят тези пингвини в родното им местообитание, или с обиколка за гледане на птици или диви животни, или с фотографска обиколка. За да защитите пингвините, е от съществено значение да изберете реномирани туроператори, които правят най-добрите интереси и безопасност на птиците приоритет.

Разгледайте още видове в това семейство

Семейството птици Spheniscidae е познато, тъй като птиците и не-птиците също така лесно могат да разпознаят пингвините. Тези харизматични птици винаги са любими за гледане и наслада и можете да научите по-забавни факти за пингвините или да откриете повече видове пингвини, включително:

  • Малкият пингвин

Не пропускайте всичките ни профили за диви птици, за да научите повече за любимите си видове и проверявайте често за нови и актуализирани информационни листове за птици!