Източен Towhee

Голямо, крехко врабче, източното теглене навремето е било скупчено заедно със западния си колега, западното теглене, като един-единствен вид, ръбесто-едностранното теглене. Докато тези две птици, и двете са членове на семейство птици Passerellidae, споделят много характеристики, различният им обхват и маркировка на оперението подчертават отличителната черта на всяка птица. Научаването на повече ключови факти за източното теглене може да помогне на птиците да оценят колко уникална е тази птица.

Бързи факти

  • Научно наименование : Pipilo erythrophthalmus
  • Общо наименование : Източен Тоууи, Земна Робин, Ръководна тоухе
  • Продължителност на живота : 9-12 години
  • Размер : 7-8 инча
  • Тегло : 1, 1-1, 9 унции
  • Размах на крилата : 10-11 инча
  • Състояние на опазване : Най-малко притеснение

Идентификация на източното тоуе

Общата пассеринова форма, черна конусовидна банкнота, дълга опашка, набита конструкция и дълбоки гърди помагат да се идентифицира източното теглене като вид голямо врабче, но все пак може да бъде объркваща птица, ако не сте я виждали преди. Разбирането на ключовите полеви белези на вида е от съществено значение, за да не го обърквате с различни дросели, треси или други подобни птици.

Мъжките източни кърпи имат плътна черна качулка, която покрива главата, гърба и гърдите, като се спуска надолу по гърдите в U- или V-образна форма. Бяла петна се вижда в основата на първичните пера на черните крила, а върху дребните пера може да се виждат и незначителни прилепчета или белезникави кантове. Черната опашка има бели ъгли, които очевидно мигат в полет. Фланговете са смело ръждиви, а коремът е бял. Покритията на дрехите са малко или ръжда.

Женските имат подобна маркировка, но са топла канелено-кафява, където мъжките са черни, а на крилата показват по-малко бяло. И при двата пола очите са червени, въпреки че югоизточните птици имат по-бледи очи, а популациите във Флорида могат да имат бели очи. Краката и стъпалата са бледи.
Непълнолетните са силно набраздени и кафяви, особено по долните части и гърба, а сметката им е по-бледа.

Тези птици имат ясна свистяща песен с трептяща тръпка в края. Песента от 1-2 секунди често се описва с мнемоничното "пий-си-чай". По-мекото, бързо ту-хе-обаждане също е често срещано и има леко покачване в края на разговора.

Източни Towhees срещу петнисти Towhees

Докато източното теглене и петнистата кърпа някога са били групирани като един и същи вид, те изглеждат ясно различни. Източните кърпи са по-плътно оцветени, докато петнистите кърпи имат множество бели петна по мантията и крилата си. Източните кърпи също са много малко по-малки от техните петнисти братовчеди, въпреки че може да бъде много трудно да се прецени размера. Най-голямата разлика между двете птици обаче е техният ареал, а петнистите кърпи са западен вид, докато източните терени са широко разпространени само в източната част на Съединените щати, въпреки че има много леко припокриване в зимните диапазони на двете птици в централния Тексас,

Хабитат и разпространение на източни тоуи

Тези тромави птици предпочитат защитени, усамотени местообитания, като гъстави гъсталаци, горски ръбове и храсталачни крайречни зони, и те могат да бъдат открити в широколистни или смесени широколистни и иглолистни райони до 6500 фута надморска височина. Източните букси са обитатели през цялата година в югоизточните части на САЩ, от Флорида до най-север и запад като източната част на Масачузетс, югоизточната част на Пенсилвания, южната част на Охайо, южната Айова и източната част на Канзас.

Миграционен модел

През летния размножителен период източните кърпи се разпространяват още на север до южна Отава и в целия Мичиган, Уисконсин и Минесота до южната Манитоба и източната част на Небраска. През зимата южният обхват на източното теглене се разпространява леко на запад до източните части на Тексас и Оклахома.

Понякога забележителните зрелища се записват малко по-на запад от очаквания обхват на тази птица, както и много по-на север в Нюфаундленд. Много редки наблюдения са забелязани във Великобритания.

Поведение

Това са сравнително уединени, потайни птици, които предпочитат да стоят скрити в четка, въпреки че мъжете могат да избират открити костури за пеене, особено през пролетта, когато претендират за територии и привличат приятели. През пролетта и лятото източните кърпи могат да останат по двойки, докато се хранят, но мъжете могат да бъдат агресивни към други мъжки и могат да използват различни заплахи, за да демонстрират силата си. Когато са активни, те често държат опашките си повдигнати.

Диета и хранене

Източните кърпи са всеядни птици, които се възползват от широк спектър от хранителни източници. Насекомите и гъсениците съставляват голяма част от диетата си, заедно със зърно, семена, растителни пъпки, плодове и ядки. Някои източни терени дори ще ядат земноводни, особено в блатисти местообитания, където плячката е изобилна и лесна за хващане.

Докато се хранят, тези птици използват хмелен двустранен хмел, за да изчистят листата или други отпадъци и да изложат семена и насекоми.

Разполагане

Това са моногамни птици, които се чифтосват след като мъжкият привлича женска, показвайки ъглите на опашката си, макар че в началото може да я прогони, преди постепенно да приеме нейното присъствие. Женската изгражда гнездо във форма на чаша, използвайки пръчки, трева, корени и парченца кора, облицовайки вътрешната чаша с по-фини материали. Гнездото може да бъде изградено на земята или в нисък храст, обикновено не по-висок от пет фута над земята, въпреки че са регистрирани някои по-високи гнезда.

Яйца и млади

Яйцата с овална форма са бледи, кремаво бели или сивкави и са оцветени с кафяви, червено-кафяви или сиви маркировки, които могат да бъдат концентрирани повече в по-големия край на черупката. Има 2-6 яйца на разплод, а женската инкубира яйцата за 12-13 дни. След излюпването на младите, двамата родители хранят пиленцата в продължение на 10-12 дни. Чифтосаната двойка може да отглежда 1-3 разплода всяка година, като многобройни разплоди са по-често срещани в най-южните части на гамата на източните терени.

Тези птици са чести гостоприемници на яйца на кафяви птици с кафяви глави и там, където обхватът им се припокрива с петнистата дървесина в Големите равнини, хибридизацията е сравнително често срещана.

Опазване на източните тоуи

Въпреки че тези птици не се считат за застрашени или застрашени, популациите им намаляват, особено в североизточната част на техния ареал. Счита се, че продължителното развитие на земята, което води до загуба на местообитания, е фактор за този спад, а прекомерната употреба на пестициди, които премахват хранителните източници на източните букси, също е проблем. Възвръщането на тези тенденции може да помогне на популацията на птиците да се възстанови и обхватът им може отново да се разшири.

Съвети за задните дворове

Докато тези птици са потайни, те ще стигнат до удобни за птици задници, които осигуряват подходящо убежище с храсти, треви и купчини, особено ако насажденията, подобни на гъсталаци, включват ягодови храсти, които ще служат едновременно като храна и подслон. Източните букси могат да посещават наземни хранилници или големи хранилки с ниска платформа, ако се предлагат напукани сърца от царевица, мило, просо, овес или фъстъци. Баните с наземни птици също могат да помогнат за привличането на източни тоалетни птици и тези птици лесно ще се хранят в листни отпадъци.

Как да намерите тази птица

Източната тоалетка е често срещана в обхвата си, но тъй като предпочита да се крие в гъсти гъсталаци, може да бъде предизвикателно да се види. Птиците трябва да посещават мразовити местообитания през пролетта, за да видят мъжки, кацнали в по-открити места, докато пеят, предоставяйки възможности за страхотни гледки. Тези птици също могат да дойдат в установени зони за хранене в природни центрове или резервати за диви животни, където в защитени райони се осигуряват наземни бани за птици.

Разгледайте още видове в това семейство

Семейството птици Passerellidae включва повече от 140 вида врабчета от Новия свят, перки, четки и дръжки. Някои от най-близките роднини на източната тоалетка, както и птици, които могат да бъдат объркани за тази срамежлива птица, включват:

  • Американски Робин
  • Веспер врабче

Вижте другите ни профили за диви птици и информационни листове за повече информация за всички ваши любими видове птици!