Ястребът на Купър

synspectrum / Flickr / CC от 2.0

Ястребът на Купър и неговият близък братовчед на акципита, остър блестящият ястреб, могат да бъдат една от най-трудните хищни птици за идентифициране. Бърз и пъргав, този грабливец е хитър хищник, който може да се намери не само в залесените райони, но и в дворове и крайградски райони. Тъй като този член от семейството на птици Accipitridae е толкова широко разпространен, птиците трябва да се научат да го идентифицират правилно, за да могат да го разпознаят лесно, а в този информационен лист има всичко, което трябва да направи само един птица.

Бързи факти

  • Научно наименование : Accipiter Cooperii
  • Общо наименование : Хоук на Купър, Син Дартър, Пилешки ястреб, Ястреб със сини опашки
  • Продължителност на живота : 10-12 години
  • Размер : 14-20 инча
  • Тегло : 16-20 унции
  • Размах на крилата : 25-35 инча
  • Състояние на опазване : Най-малко притеснение

Идентификация на ястреба на Купър

Тъй като ястребите на Купър и ярко блестящите ястреби изглеждат толкова подобни, за птиците е важно бързо да разпознаят основните маркировки, които могат да разделят тези видове. След като сте запознати с това, което прави ястребите на Купър уникални, е по-лесно да разберете двата вида грабливи птици. Тъмната, закачена купчина показва жълто зърно, а тези грабливи птици имат широки, заоблени крила и изключително дълга опашка. Мъжките и женските изглеждат сходно, но женските са по-големи от мъжете.

Главата е синьо-сива с по-тъмна капачка, която контрастира забележимо с по-бледа тила. Крилата и гърбът са синьо-сиви. Гърдите и коремът са бели с тежки румени или кафяви бариери или ивици, които са по-леки към краката. Дългата опашка има дебели пръти и изпъкнал бял връх, въпреки че върхът може бързо да се износва и може да не се вижда веднага. Покритията на бельото са бели, краката са жълти, а очите - червени.

Непълнолетните птици приличат на възрастните, но имат по-бледи жълти или червено-оранжеви очи, които постепенно потъмняват, докато узреят. Непълнолетните птици също имат кафяво кафяво, вертикално набраздяване на гърдите, а не модел на преграждане.

Обикновено хищните птици не са гласовити, но ястребите на Купър ще използват бърз, остър „кех-кех-кех-кех-кех-кех“ сигнал, алармиран или агресивен, както и високо свиреща свирка, когато са заплашени или в беда.

Cooper's Hawk срещу Sharp-Shinned Hawk

Тези два ацилисета могат да изглеждат почти идентични и птиците ще се нуждаят от внимателно око, за да ги разделят. Ястребите на Купър като цяло са по-големи от остър блестящите ястреби и са с по-голяма варел, докато острите блестящи ястреби имат по-широки рамене и по-тесни ханша. По-тъмната шапка на ястребите на Купър е ключов полеви знак за разграничаване на тези две птици, а краката им са по-дебели. Ястребите на Купър също по принцип вземат по-голяма плячка от острите блеснати ястреби, така че идентифицирането на яденето на птицата може да бъде добра представа за кои видове е.

Как да разкажа на Купър и Шарп-Shinned Hawks Apart

Местообитание и разпространение на Хоук на Купър

Ястребите на Купър са често срещани в САЩ, Мексико и Южна Канада. Обикновено се срещат в залесени местообитания, включително планински райони, въпреки че се избягват много гъсти, гъсти гори, тъй като тези по-големи птици нямат толкова пространство за маневриране. Тези птици могат дори да се адаптират към открити залесени райони в градски и крайградски райони, като гробища, паркове и голф игрища.

Миграционен модел

Популациите на ястреб на Northern Cooper в Североизточния, Мичиган, Уисконсин, Минесота, Дакотите и Южна Канада могат да мигрират сезонно в зависимост от наличната храна. Много ястреби на Купър обаче не мигрират и вместо това остават в същия диапазон през цялата година.

Поведение

Ястребите на Купър са териториални птици, които могат да бъдат агресивни към други грабливи птици, особено остри с блестящи ястреби. Те също са особено агресивни в близост до места за гнездене и дори ще се гмуркат при хора, които се приближават твърде близо. Дългите опашки и късите крила на тези птици им дават отлична маневреност през горите.

Диета и хранене

Ястребите на Купър са месоядни грабливи птици и ловуват най-различни животни. Типичната плячка на ястребите на Купър може да включва малки и средни птици като фини, певци, скорци, пъдпъдъци, гълъби и гълъби, както и малки бозайници като мишки, полевки и от време на време катерици и бучици. Те ловуват или чрез летене в близост до храсти, за да засадят дребна плячка, или като кацнат на стълбове, огради или дървета, за да чакат приближаването на малки птици.

След като хванат плячка, те могат да се хранят на земята или да пренасят храната си на по-сигурно и по-сигурно място. Храносмилането може да отнеме няколко часа и птиците ще седят много неподвижно през това време. След храносмилането тези грабливи птици ще регенерират пелети от неядливи материали като кости и козина.

Разполагане

Ястребите на Купър са моногамни птици. Мъжкият изгражда гнездо на пръчици с плитка чаша, облицована с късчета кора, позиционираща гнездото в дърво на 20-50 фута над земята. Женската ще настрои гнездото по свой вкус, преди да започне да снася яйца.

Яйца и млади

Яйцата на ястреб на Купър са бледосини или синьо-бели, а във всяко потомство има по 2-5 яйца. Чифтосаната двойка произвежда само един разплод на година. И двамата родители инкубират яйцата за 30-35 дни и ще хранят младите птици за 27-35 дни, докато не са готови да напуснат гнездото.

Охрана на Купър

Докато ястребите на Купър не се считат за застрашени или застрашени, те са изложени на риск от голямо разнообразие от заплахи. Отровните гризачи могат да замърсят ловните грабливи птици и тъй като тези хищни птици са вкъщи в градски и крайградски райони, сблъсъците с прозорци също представляват сериозна заплаха. Минимизиране на употребата на родентициди и предприемане на стъпки, за да се направят прозорците по-видими за ловните ястреби, е от съществено значение за защитата на тези птици.

Съвети за задните дворове

Ястребите на Купър са една хищна птица, която може да бъде привлечена на дворове, тъй като те лесно ще се хранят с малки и средни птици, особено наземни видове хранене, като траурни гълъби. Оставянето на мъртви дървета или стълбове на разположение като места за кацане ще даде на тези ястреби предимство за лов.

Птиците, които предпочитат да защитават птиците в задния двор от ястреби, могат да използват няколко различни техники, за да избегнат привличането на ястребите на Купър. Осигуряването на подслон за хранене на птици, премахване на наземните станции за хранене и премахване на удобни костури за грабливи птици ще насърчат ястребите на Купър да се преместят на друго място, за да ловуват.

Как да намерите тази птица

Посещението на подходящи горски ръбове или открити горски местообитания, които са богати на плячка, е от съществено значение за намирането на ястребите на Купър. Гледайте тези птици да почиват на огради, стълбове или големи клони на дърво, докато храносмилат храна или следете за следващата си хапка. Те също могат да бъдат видени да се разнасят през дървета, докато ловуват, летят бързо, но не твърде високо, докато търсят плячка.

Разгледайте още видове в това семейство

Семейството птици Accipitidae е голямо и включва не само ястреби, но също така и хвърчила, орли, хари, бръмбарди и лешояди от Стария свят. Птиците, които се радват на тези грабливи птици, няма да искат да пропуснат тези видове:

  • Рязко изкривен ястреб
  • Плешив орел
  • Ястреб с червено опашка

Без значение какви са любимите ви видове птици, не пропускайте нашите други справочници за диви птици, за да научите повече за всички видове невероятни пернати приятели!